Съветът за електронни медии ще изслуша генералния директор на БНР

...
Съветът за електронни медии ще изслуша генералния директор на БНР
Коментари Харесай

Президентът Радев: Свободата на словото в България е в криза

Съветът за електронни медии ще изслуша генералния шеф на БНР Светослав Костов и Управителния съвет на радиото във връзка със прекъсването на сигнала на радиото за 5 часа в петък. Още същия ден основният прокурор Сотир Цацаров разпореди инспекция поради прекъсването на сигнала на " Хоризонт ". След абсурда със свалянето и последвалото възобновяване на ефир и отстраняването от сектор на журналиста от БНР Силвия Великова, изпълняващият длъжността шеф на програмата Николай Кръстев подаде оставка.

Президентът Румен Радев през днешния ден настоя управлението на БНР да изясни действителните претекстове за невижданото 5-часово прекъсване на радиото. Той още веднъж акцентира, че свободата на словото в България е в рецесия.

Румен Радев - президент на Република България: Свободата на словото е в основата на демокрацията, това е фундаментална полезност, а явно в България е в рецесия. БНР не е спирало даже по време на войната. И този проблем още веднъж удостоверява въпроса кой и по какъв начин ръководи публичните медии. Очевидно, че и страната се ръководи от нечий телефон, а не през институциите, каквато е естествената европейска процедура. И мисля, че на това нещо е извънредно време да се постави край. И въпреки всичко съгласно мен има лъч вяра. И то е в държанието и реакцията на публицистите от БНР, които очевидно демонстрираха взаимност и подкрепени от свои сътрудници от други медии дадоха образец по какъв начин се отстоява достолепие, по какъв начин се отстоява независимост на словото и професионални стандарти.  © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР