Съветът за електронни медии (СЕМ) ще обсъжда на извънредно заседание

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) ще обсъжда на извънредно заседание
Коментари Харесай

СЕМ може да спре излъчването на руски програми у нас

Съветът за електронни медии (СЕМ) ще разисква на изключително съвещание прекъсване на излъчването на съветски стратегии у нас. Това излиза наяве от дневния ред, в който има единствено една точка. Вносител на предлагането е ръководителят на Съвет за електронни медии Бетина Жотева.

Към точката няма обосновка, тъй че все още не се знае какви са причините ѝ. Ограничаването на съветски стратегии обаче към този момент бе приложено от някои западни страни. В България единствената сходна мярка бе взета независимо от " Булсатком ". Операторът ограничи излъчването на съветския държавен чуждоезичен канал RT, който по принцип работи като агитационен рупор на Кремъл.

Преди дни Гугъл разгласи, че ще наложи ограничавания на сметките на съветски държавни медии в каналите им в YouTube. Компаният се аргументира с военната експанзия в Украйна. Още от началото на съветското навлизане държавните медии се употребяват непрестанно за налагане на формалната съветска линия – че това не е война, а интервенция и че задачата " денацифициране " на Украйна.

Подобни ограничавания на съветските медии наложи и Фейсбук. Руските управляващи пък се оплакаха от хакерски офанзиви против държавни и уеб сайтове на медии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР