Съветът за електронни медии (СЕМ) реши, че един от осемте

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) реши, че един от осемте
Коментари Харесай

Къци Вапцаров отпада от конкурса за генерален директор на БНТ

Съветът за електронни медии (СЕМ) реши, че един от осемте претенденти за общоприет шеф на Българска национална телевизия - Кръстю Вапцаров, не може да взе участие в състезанието. Причината – кандидатурата му не дава отговор на условията на закона.

Според Закона за радиото и малкия екран претендентите за генерални шефове не могат да бъдат " еднолични търговци, притежатели на капитала на търговски сдружения, съдружници, шефове, прокуристи или членове на управителни и контролни органи на търговски сдружения и кооперации ".

Вапцаров обаче има няколко компании. Той е едноличен притежател и шеф на три компании - " Студио 32 ", " Супер арт " и " Частна детска градина " По-по-най ". По данни от комерсиалния указател няма никакви настъпили промени към собствеността и управата на тези компании и Вапцаров продължава да има присъединяване в тях, което съгласно закона не му разрешава да се кандидатира за общоприет шеф. Това противоречие е и причина за решението на Съвет за електронни медии.

В кандидатурата на Вапцаров е имало и други пропуски. Той не е показал уверение за трудов стаж, което обаче не е сериозен пропуск и в случай че не са били компаниите му, са щели да го позволен до състезанието.
След отстраняването на Вапцаров в състезанието остават седем претенденти - Емил Кошлуков, Сашо Диков, Стоил Рошкев, Сашо Йовков, Никола Тодоров, Явор Симов и Радостлав Главчев. Съвет за електронни медии ще избере общоприет шеф на Българска национална телевизия на 5 юли.

Конкурсът за шеф на Българска национална телевизия беше разгласен предварително, откакто определеният през 2017 година шеф Константин Каменаров подаде оставка, поради присъда за шофиране в нетрезво положение. По закон шефът на публичната телевизия не може да е с влезнала в действие присъда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР