Съветът за електронни медии (СЕМ) обяви процедура за избор на

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) обяви процедура за избор на
Коментари Харесай

СЕМ обяви процедурата за избор на нов шеф на БНТ, документи се приемат до 3 юн

Съветът за електронни медии (СЕМ) разгласи процедура за избор на общоприет шеф на Българската национална телевизия, осведомиха от Съвет за електронни медии.
Процедурата за избор е била разисквана на 9 април по време на съвещание на Съвета. На него е било взето поради, че мандатът на генералния шеф е предварително преустановен на 23.04.2019 година Съгласно плануванаъа от Закона за радиото и малкия екран догадка, е определен краткотрайно изпълняващ длъжността. До насрочването й се стигна откакто Константин Каменаров трябваше да подаде предварително оставка заради постановена присъда за шофиране в нетрезво положение. Наказанието е несъвместимо с поста на общоприет шеф на социална медия.
Документи на претендентите за присъединяване в процедурата ще се одобряват до 3 юни 2019 година, в това число, от 09.00 ч. до 17.00 ч., в деловодството на Съвета за електронни медии - гр. София, бул. Шипченски проход номер 69, ет. 5, ст. 505.
Заявлението за присъединяване и документите се подават персонално. Концепцията за развиване на Българска национална телевизия следва да е сложена в обособен надписан и подписан от претендента плик.
В период до 25 юни 2019 година Съветът за електронни медии оповестява на интернет страницата си претендентите, позволени до присъединяване в процедурата. До 1 юли 2019 година Съветът би трябвало да оповести на уеб страницата си претендентите, позволени до третия стадий на процедурата.
Изслушвания с позволените до третия стадий претенденти ще се проведат на 3 и 4 юли. На 5 юли 2019 година Съвет за електронни медии би трябвало да дефинира с решение претендента, определен за общоприет шеф на Българска национална телевизия.
Ако никой от претендентите не получи минимум три гласа, един час по-късно се насрочва второ съвещание. В случай, че и на него не бъде определен общоприет шеф, един час по-късно се насрочва ново съвещание. Ако и на третото следващо съвещание не бъде определен общоприет шеф на Българска национална телевизия, процедурата се приключва.
Решението за избор на общоприет шеф на Българска национална телевизия ще бъде оповестено посредством Българска телеграфна агенция и на интернет страницата на Съвет за електронни медии.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР