Съветът за електронни медии (СЕМ) не излезе с позиция по

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) не излезе с позиция по
Коментари Харесай

Медийният регулатор: Скандалът със Сидеров е в компетенциите на ЦИК

Съветът за електронни медии (СЕМ) не излезе с позиция по скандалното държание на водача на партия " Атака " Волен Сидеров в предаването " Референдум " по Българската национална телевизия (БНТ) нощес, а реши да изпрати запис от предаването на Централната изборна комисия (ЦИК).

Според членовете на съвета има нарушаване на съглашението сред политическите сили. Отправени са обиди от един политик към различен, а тези въпроси са в компетенциите на ЦИК, счита медийният регулатор. В същото време надзорниците намират за професионално държанието на екипа на предаването.

В предаването на 1 октомври Сидеров направи скандал, поради който беше заставен да напусне студиото. На няколко пъти водачът на " Атака " сподели, че претендентът за кмет на София на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки е " гей, който би трябвало да оглави гей парада ". Той атакува и представителя на Движение за права и свободи Халил Летифов и на процедура провали полемиката сред представителите на политическите сили.

По-рано през днешния ден Българска национална телевизия разгласи, че ще предложи на ЦИК и Съвет за електронни медии да изключат партия " Атака " от подписаното сред тях съглашение и тя да няма безвъзмездни и платени участия в публичната телевизия, а генералният шеф на публичната телевизия Емил Кошлуков заяви, че няма да бъде излъчено повтаряне на предаването, а записът му ще бъде свален от уеб страницата на Българска национална телевизия. Проверка на " Дневник " удостовери, че записът е свален.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР