Съветът за електронни медии (СЕМ) избра своя нов председател. С

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) избра своя нов председател. С
Коментари Харесай

Избраха Соня Момчилова за председател на СЕМ

Съветът за електронни медии (СЕМ) избра своя нов ръководител. С 4 гласа " за " и 1 " срещу " за поста беше определена Соня Момчилова. Тя ще оглави медийния регулатор за период от една година. За председателския пост се бориха Соня Момчилова и Галина Георгиева.

Единственият глас " срещу " беше на Розита Еленова. Според нея обстановката, в която бе осъществен изборът, е невиждана, защото изборът на нов ръководител се случва преди да бъдат определени новите членове на регулатора.

Новият ръководител на медийния регулатор съобщи, че при идването на новите членове тя ще подложи на гласоподаване председателството си, с цел да могат и те да вземат участие в избора.

По-късно в Комисията по просвета и медии бяха изслушани номинираните за нови членове на Съвет за електронни медии. От депутатската квота бяха излъчени три номинации - Симона Велева от " Продължаваме промяната ", Пролет Велкова от " Демократична България " и Тодор Беленски от " Възраждане ". Само две от тези имена ще влязат като членове на Съвет за електронни медии. Президентът също би трябвало да предложи член на регулатора, само че съответно име към момента не е оповестено. Изборът на новите членове ще е при започване на май.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР