Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Милен Митев за втори

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Милен Митев за втори
Коментари Харесай

Милен Митев е изборът на СЕМ за генерален директор на БНР

Съветът за електронни медии (СЕМ) избра Милен Митев за втори мандат като общоприет шеф на БНР.  Своята поддръжка за него дадоха Галина Георгиева, Къдринка Къдринова и ръководителят на медийния регулатор Габриела Наплатанова.  Един глас получи Ива Дойчинова, като за нея гласоподава Симона Велева, до момента в който Пролет Велкова се въздържа да даде своя избор за един от седемте претендента за поста.

Милен Митев е роден на 4 март 1984 година Завършва езикова гимназия в Пловдив с британски и немски език през 2002 година и компетентност " Право " в Софийския университет " Св. Климент Охридски " през 2007 година

Започва работа в БНР през 2009 година В интервала август 2018 година – юли 2019 година извършва длъжността шеф на правната дирекция на публичното радио. През септември 2019 година стартира работа в Българска телеграфна агенция като основен юрист, а след спечелването на конкурс на 1 ноември става основен секретар на Българска телеграфна агенция. Заема този пост до 1 април 2020 година, когато се връща в БНР като шеф на административна дирекция. През август 2021 година е определен от Съвет за електронни медии за изпълняващ длъжността общоприет шеф на националното радио. През октомври същата година – е определен за общоприет шеф на БНР с тригодишен мандат.

От 2013 до 2019 година и от 2020 година досега е член на правния комитет на Европейския съюз за радио и телевизия (ЕСРТ), както и експертните групи на съюза по авторско право и обществено финансиране. От април 2023 година е член на радиокомитета на ЕСРТ, а през декември е определен за член на Управителния съвет на Европейския съюз за радио и телевизия.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР