Съветът за електронни медии (СЕМ) избра днес Соня Момчилова за

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) избра днес Соня Момчилова за
Коментари Харесай

Соня Момчилова оглави СЕМ в навечерието на конкурса за БНТ |

Съветът за електронни медии (СЕМ) избра през днешния ден Соня Момчилова за собствен ръководител за идващия едногодишен мандат.

Момчилова ще ръководи медийния регулатор в основен интервал - продължаващата война в Украйна и избора на нов началник на Българска национална телевизия.

Новият ръководител бе определен с 4 от 5 гласа. Против гласоподава съветничката Розита Еленова, която предложи през днешния ден съветът да избере единствено и.д. ръководител заради изтичащия до дни мандат на трима от членовете - Бетина Жотева, София Владимирова и самата Еленова. Това предложение обаче не бе признато.

Соня Момчилова бе назначена преди година от квотата на президента Румен Радев. По време на пандемията тя имаше десетки участия в малкия екран на Слави Трифонов - " 7/8 ", известна с антиваксърската си изразителност.

Съвсем неотдавна, в изявление за Novanews, тя разяснява: " Медиите, които се държат като заложници на calcel културата, на отхвърлящата просвета, в последно време се държат като в оня болшевишки плават " Родина мaть ", сочат с пръст с въпроса " Ваксинира ли се? ", вместо да задават доста значими за обществото въпроси. "

Телевизия " Евроком " цитира друго нейно забавно изявление по случай 3 март - за проруската агитация:

" Двете гледни точки от дълго време отсъстват от българските медии. Аз останах възмутена, когато през вчерашния ден на националния ни празник хора, които преди години защитаваха политиката на Русия, а през вчерашния ден ги видяхме като гневни критици на Путин, политиката му и историческата роля на Русия. " Тя прибавя, че решението на Съвет за електронни медии да ограничи дава съветски канала Russia Today и Sputnik е било " подсказано " от ръководещите.

Днес в парламентарната медийна комисия следва гласуването за препоръчаните двама нови членове на съвета от квотата на Народното събрание - Пролет Велкова (номинирана от " Продължаваме промяната " ) и Тодор Беленски (издигнат от „ Възраждане “). До дни президентът Радев пък би трябвало да издаде декрет за назначение на член от неговата квота. 

Предстои през май Съвет за електронни медии да разгласи конкурс за общоприет шеф на Българска национална телевизия. Мандатът на Емил Кошлуков изтича при започване на юли.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР