Съветът за електронни медии (СЕМ) е допуснал всички кандидати за ...

Съветът за електронни медии (СЕМ) е допуснал всички кандидати за

СЕМ допуска всички кандидат-директори на БНТ до изслушване

Съветът за електронни медии (СЕМ) е позволил всички претенденти за общоприет шеф на Българска национална телевизия до третия стадий на оповестената процедура за избор - чуването.

Осем души подадоха документи в периода - измежду тях са досегашния шеф Емил Кошлуков, познати телевизионни лица като Венелин Петков, Сашо Диков, както и не толкоз известни претенденти като Сашо Йовков, Светлана Божилова, Ирина Величкова, Василена Матакиева, Красимир Ангелов.

На чуванията пред Съвет за електронни медии претендентите показват концепцията си за ръководство на публичната телевизия и дават отговор на въпроси. Те ще се организират в два дни - на 27 и 28 юни, по ред, избран по входящия номе на заявката за присъединяване в процедурата.

На 27 юни ще бъдат изслушани Сашо Диков, Ирина Величкова, Сашо Йовков и Василена Матакиева, а на 28-ми - Емил Кошлуков, Венелин Петков, Красимир Ангелов и Светлана Божилова.

Ден след чуванията Съвет за електронни медии би трябвало да дефинира претендента, определен за общоприет шеф на Българска национална телевизия. Това обаче става единствено, в случай че един от тях е получил най-малко три от гласовете на петимата в Съвета. Ако никой от претендентите не събере три гласа, процедурата е провалена и би трябвало да стартира изначало.

Източник: clubz.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg