Съветът за електронни медии откри процедурата за избор на нов

...
Съветът за електронни медии откри процедурата за избор на нов
Коментари Харесай

Изборът на генерален директор на БНТ е в ход, след като НС обнови състава на СЕМ

Съветът за електронни медии откри процедурата за избор на нов общоприет шеф на Българската национална телевизия. Кандидатите ще се борят за мястото на Емил Кошлуков, чийто мандат изтича на 10 юли. 

Желаещите да вземат участие в процедурата имат краен период до 17 ч. на 27 май, с цел да подадат документите и концепциите си в Съвет за електронни медии. Хората, които дават отговор на условията по закон, ще бъдат оповестени до 15 юни, а чуванията на претендентите ще се провеждат на 27 и 28 юни. 

Новият общоприет шеф на Българска национална телевизия би трябвало да бъде определен на 29 юни с болшинство на най-малко 3 от 5 гласа. 

Откриването на избора за началник на Българска национална телевизия пристигна в деня, в който Народното събрание размени двама от членовете на Съвет за електронни медии с изтичащи мандати. 

Журналистът от " Дарик " Пролет Велкова и юристът Симона Велева бяха утвърдени след под напрежение спор с замяна на остри обвинявания от страна на ИНТ и " Възраждане " против водещата на радиопредаването " Кой приказва ". 

Очаква се в скоро време президентът Румен Радев също да уточни човек за вакантното място в Съвет за електронни медии от неговата квота. 

Така бъдещият началник на Българска национална телевизия ще бъде определен в условия на нов баланс на силите в медийния регулатор. 

Действащият ръководител на Съвет за електронни медии Соня Момчилова също е излъчена от президентската квота. Последният член на съвета Галина Георгиева беше номинация на Вежди Рашидов от ГЕРБ в 44 Народно заседание. 

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР