Съветът за електронни медии ограничава излъчването на две руски телевизии

...
Съветът за електронни медии ограничава излъчването на две руски телевизии
Коментари Харесай

СЕМ дръпна шалтера на две руски телевизии в България

Съветът за електронни медии лимитира излъчването на две съветски малките екрани в България – Russia Today и нейните производни, както и на Sputnik и производните й.

Решението на медийния регулатор е признато с болшинство от четири гласа и е изпратено на Комисията по контролиране на известията към Народното събрание.

Причината за въведеното ограничаване е нахлуването на Русия в Украйна, което се отразява от посочените нагоре медии в пропагандистки дух. Европейски Съюз наложи строги интернационалните наказания против Русия, които засегнаха осведомителната организация Sputnik и телевизионната мрежа Russia Today, която се смята за рупор на Кремъл.

Компанията Meta, притежател на Фейсбук, и Twitter заяви, че лимитира наличието вести от съветски държавни новинарски издания в платформите си.

По-рано You Tube лиши съветския канал RT от опцията да осъществя приходи на своята платформа.

Румъния също затвори всички уеб сайтове на Москва и забрани Russia Today. Преди няколко дни такава стъпка предприе и българският кабелен оператор „ Булсатком “, който приключи разпространяването на спонсорирания от съветската страна ефирен канал.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР