Съветът за електронни медии излезе с позиция по повод скандала

...
Съветът за електронни медии излезе с позиция по повод скандала
Коментари Харесай

СЕМ за скандала с пиара на Продължаваме промяната: Печално известни практики от миналото

Съветът за електронни медии излезе с позиция във връзка абсурда с представителя на парламентарната група на "Продължаваме смяната " Александър Бойчев предаването "Здравей, България " по Нова телевизия. Тази заран Бойчев влезе в изострен спор с водещите на утринния блок на Нова телевизия Виктор Николаев и Мирослава Иванова поради спекулациите към позитивния тест на ръководителя на 47-то Народно заседание Никола Минчев за COVID-19.

"Съветът за електронни медии показва отвращение от следващия опит за посягане върху свободата на медиите в осъществяване на публичната им задача. Само ден след вчерашното неприемливо вербално и физическо посягане върху кореспонденти, Съветът още веднъж се обръща с апел към политици и общественици да положат всички старания за спазването на нормите в общественото говорене и държание по отношение на публицистите в народен ефир ", декларират от Съвет за електронни медии.

"Използването на поучителен и голословно изострен звук от политически лица и представители на политически обединения, както и желанието им да дефинират типа на въпросите и тематиките на публицистите са печално известни практики от предишното ", акцентират от медийния регулатор.

"СЕМ декларира, че всеки опит за проява на назадничавост и възпрепятстване на медиите в търсенето на истината не способства за упованията на обществото да се съблюдават демократичните правила на независимост на словото ", се споделя още в позицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР