Съветът за електронни медии гласува днес предсрочното прекратяване на мандата

...
Съветът за електронни медии гласува днес предсрочното прекратяване на мандата
Коментари Харесай

Светослав Костов: Ще обжалвам решението на СЕМ

Съветът за електронни медии гласоподава през днешния ден предварителното преустановяване на мандата на генералния шеф на БНР Светослав Костов. Пред медиите Костов съобщи, че ще апелира решението на Съвет за електронни медии. По думите му с решението си Съветът демонстрира, че или е над законите, или цели дестабилизация на БНР.

 © Милена КироваСветослав Костов: С решението си Съвет за електронни медии сподели, че или е над законите, или цели дестабилизация на БНР. Вчера изтече срокът, в който трябваше да се произнесат. Ще апелирам решението на Съвет за електронни медии. Не става въпрос за моите ползи, а за хората, които желаят промяна в радиото. Аз претекстове в днешното ревю на членовете на Съвет за електронни медии не чух. Възраженията, които написахме в Съвет за електронни медии бяха упоменати криво-ляво или не са ги чели, или не задълбочено.
Костов съобщи още, че възражението си към Съвет за електронни медии е дал още в понеделник.

По думите му решението на Съвет за електронни медии не е с мисъл за радиото.
Светослав Костов: В момента ние се намираме в последната седмица на предизборната акция. Кое беше толкоз належаща да е в този момент, а не след изборите? Ако беше обстановката толкоз животозастрашаваща, можеше да ме отстранят още идващия ден. Продължава работата на прокуратурата, на Сметната палата инспекцията, работата на анкетната комисия на Народното събрание. Мислите ли, че господин Митов може да навлезе толкоз бързо. Съветничките ми се виждат комплицирани.

За трите месеца успяхме да спестим над милион средства в радиото. Прегледахме всички публични поръчки и контракти в радиото. Проверихме за какво някой си е разрешил да заложи недостиг към НУРТС.

Натиск върху мен има от Съвет за електронни медии, от хора, които ние тръгвахме да проверяваме къде са изчезнали едни пари и ние тръгнахме да проверяваме. От политици - няма. В момента и Сметната палата е тук.

Преди 3 години радиото е било на плюс 3 милиона, сега е на недостиг от 4 милиона.
Очаквайте детайлности в емисията " По света и у нас "
 Съвет за електронни медии единомислещо гласоподава за предварителното освобождение на Светослав Костов Съвет за електронни медии единомислещо гласоподава за предварителното освобождение на Светослав Костов
Единодушно - с 5 гласа "за " Съветът за електронни медии гласоподава предварителното преустановяване на мандата на генералния шеф на БНР Светослав Костов. З...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР