Съветът по сигурността към МС ще продължи да следи развитието

...
Съветът по сигурността към МС ще продължи да следи развитието
Коментари Харесай

Съветът по сигурност отчита и икономическите ефекти при ескалация в Източна Европа

Съветът по сигурността към Министерски съвет ще продължи да следи развиването на обстановката и ще приготви проект за деяние при разнообразни сюжети с оглед рисковете и провокациите в подтекста на усложнената среда за сигурност вследствие на напрежението към границата на Украйна.

Това е констатацията, с която е приключил свиканият от премиера Кирил Петков Съвет по сигурността към Министерски съвет. Това съвещание е първото за годината и се организира в подтекста на декларираното предходната седмица НАТО да се изтегли от България и Румъния.

Участниците в съвещанието са показали на премиера разбор на геополитическата обстановка, както и възможните ограничения, обсъждани в границите на НАТО за демонстриране на солидарността на югоизточния му фланг. Вчера НАТО разгласи и .
 Нито от Българска социалистическа партия, нито от
Нито от Българска социалистическа партия, нито от " Възраждане " обезпокоени дали България не изостава в НАТО

Тепърва би трябвало да изясняваме и оценяваме ситуацията

Министър-председателят е настоял всички решения, които държавното управление ще вземе , да са съобразени с развиването на обстановката и възможното ескалиране на спора, в това число ограничения за отбягване на отрицателни стопански резултати. Той е подчертал, че България е предан съдружник в Алианса и единството е най-силният отговор.

Министърът на защитата би трябвало да внесе за утрешното съвещание на кабинета план за утвърждение на национална позиция и ограничения за подсилване на системата на сигурност на България, боеспособността на българската войска и техническото й застраховане.
 Стефан Янев не схваща терзанията от спора НАТО - Русия през днешния ден
Стефан Янев не схваща терзанията от спора НАТО - Русия през днешния ден

Спокойно, като бъде взето решение, ще бъдете осведомени

Министерският съвет ще вземе решение за съответни ограничения, за които министър-председателят ще осведоми народните представители след края на съвещанието на Министерски съвет.

На съвещанието на Съвета по сигурността са участвали също и министърът на защитата Стефан Янев, министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, министърът на външните работи Теодора Генчовска, както и представители на службите за сигурност.

По-рано през днешния ден военният министър и някогашен длъжностен министър председател предходната година разяснява тематиката и отрасловата парламентарна комисия, както и пред публицисти в коридорите на Народно събрание - позицията му като цяло беше, че, като прикани да не се четат изявления в медиите. Утре в Народното събрание ще се организира изключително съвещание на Народното събрание по искане на депутатите от ГЕРБ , съгласно които властта прекалено закъснява с образуването на позиция.

Още предходната седмица опозицията , като единствено в границите на един ден - петъчният - и изрече позицията си. Именно при второто си изявление Петков съобщи, че при ескалация на спора в Украйна .
 Ген. Константин Попов вижда разнобой във властта за НАТО Обновена
Ген. Константин Попов вижда разнобой във властта за НАТО

Не може министър да има персонални позиции, а КСНС е наложителен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР