Съветът по сигурност е важно да вземе категорично и ясно

...
Съветът по сигурност е важно да вземе категорично и ясно
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Досега вървяхме добре с декларации, този път сме изправени пред реалността

Съветът по сигурност е значимо да вземе изрично и ясно решение за увеличение на военния потенциал на страната.

Това съобщи в ефира на Нова телевизия Елена Поптодорова, някогашен дипломат на България в Съединени американски щати и вицепрезидент на „ Атлантически клуб”. По думите й България сама е неспособна да се оправи с действителни закани извън.

„ На днешният съвет би трябвало в елементи да се разиска обстановката, да се проучват всички опасности, които обстановката с Русия носи за страната ни. Важно е да се вземе еднопосочно решение за усилване личния потенциал в региона на защитата, който все още е незабележим. Добър вид би било да се намерения и за взаимни дейности с РСМ. Например основаването на общ батальон, по образеца на френско-германските. Днес е денят, в който би следвало военните да се договорят за сходни действия”, изясни тя.

България ще би трябвало да потвърди, че извършва на процедура договореностите във връзка с Русия в Брюксел.

„ До момента вървяхме добре с заявления. За пръв път обаче от 30 години насам българската власт е изправена пред тест- да потвърди с държанието си това, което сме заявили елементарно пред Брюксел. Сега сме изправени пред реалността”, сподели още Поптодорова.

Тя беше безапелационна, че нито една власт в продължение на години не посмя да се захване с тематиката националната сигурност и защита, както и да огледа към заканите извън.

„ Румъния да вземем за пример няма никакво съмнение във връзка с това по какъв начин да пази националната си сигурност. В България има боязън да се оповестят явни неща. Очевидното е, че би трябвало да се въоръжим, да укрепим личната си сигурност, като част от колективната”, сподели още екс посланичката с биографично леке поради скъпия крем за лице, който открадна на летището във Варшава преди няколко години.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР