Съветът по общи въпроси гласува днес с квалифицирано мнозинство решение

...
Съветът по общи въпроси гласува днес с квалифицирано мнозинство решение
Коментари Харесай

ЕС се готви да се присъедини към Истанбулската конвенция

Съветът по общи въпроси гласоподава през днешния ден с квалифицирано болшинство решение за присъединение на Европейски Съюз към Истанбулска спогодба и насочи искане към Европейския парламент да изрази единодушието си по присъединението.

България и още няколко страни обявиха в декларация, че не поддържат присъединението на Европейски Съюз към Истанбулската спогодба.

На последната си пленарна сесия Европейския парламент одобри резолюция, с която прикани Съвета да обезпечи бързо и цялостно присъединение към Истанбулската спогодба без по-нататъшно закъснение.



Решението за окончателното присъединение на Европейски Съюз към Истанбулската спогодба ще бъде взето от Съвета с квалифицирано болшинство. Гласуването най-вероятно ще се състои през юни 2023 година, след приемане на утвърждението от страна на Европейския парламент.

През 2018 година Конституционният съд на България одобри решение, в което се показва, че Истанбулската спогодба застъпва правни концепции, свързани с понятието „ пол “ ( “gender ”), които са несъвместими с съществени правила на Конституцията на страната и България не поддържа присъединение към Истанбулската спогодба.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР