Съветът по българско гражданство е изпратил за периода май 2017

...
Съветът по българско гражданство е изпратил за периода май 2017
Коментари Харесай

Работна група ще предложи промени в Закона за българското гражданство

Съветът по българско поданство е изпратил за интервала май 2017 - юни 2018 година близо 700 случая до вицепрезидента с оферти за отвод за българско поданство. Това, разгласи пред публицисти в Стара Загора министърът на правораздаването Цецка Цачева. Мотивите са били открити непълни данни, голословни и погрешни документи, информация за престъпни прояви. Съветът е образуван от представители на Министерството на правораздаването, Министерство на вътрешните работи, Държавната организация за българите в чужбина, ДАНС и ГРАО.

Сформирна е работна група, която приготвя промени в Закона за българско поданство в две посоки - по генезис и посредством вложения и откриване на нови работни места, съобщи Българска телеграфна агенция.

Новият бюджет дава опция за разкриването на 200 нови щата в пандизите и правосъдна защита, които ще подсигуряват още по-строг надзор.

Съвместно с МОН се разисква опцията за повишение на просветителния ценз на пандизчиите във висши образователни заведения, които оферират отдалечено образование, разгласи още министърът на правораздаването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР