Съветът на управителите на Черноморската банка за търговия и развитие

...
Съветът на управителите на Черноморската банка за търговия и развитие
Коментари Харесай

ЧБТР приключи 24-тата годишната среща на Съвета на управителите

Съветът на шефовете на Черноморската банка за търговия и развиване ( ЧБТР) организира своята 24-та годишна среща под председателството на господин Самир Шарифов, министър на финансите на Република Азербайджан.

Съветът на шефовете утвърди годишния доклад и финансовите доклади за 2021 година и чистата облага от 43,9 млн. евро на Банката, което значи, че тя е на облага за седемнадесета поредна година .

За ЧБТР 2021 година това беше третата година от използването на средносрочната тактика и бизнес проекта 2019-2022 година и една от най-успешните години на работа от основаването на Банката.

След като през през 2020 година, в отговор на пандемията Ковид-19, оперативната активност беше фокусирана върху поддръжката на съществуващи клиенти и обезпечаването на финансиране за компании за справяне с въздействието на икономическия спад, през 2021 година ЧБТР се върна към по-диверсифициран метод, помагайки на компаниите да продължат отсрочените вложения или да подхващат експанзивни дйствия, с цел да се възползват от новите благоприятни условия. За годината портфолиото на ЧБТР набъбна с 14,6%, достигайки 2,37 милиарда евро. Съветът на шефовете на банката утвърди 29 нови интервенции за 733,9 милиона евро. Новите подписани контракти скочиха от 20 през 2020 година на 32 през 2021 година, което съставлява нарастване от 31,5% в размер на 820,7 милиона евро.

Съветът избра шефа на Република България за ръководител на Съвета на шефовете. Управителите на Република Гърция и Република Грузия бяха определени за заместник-председатели за период от една година до идната годишна среща на ЧБТР, за която беше доказано, че ще се организира в България през юни 2023 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР