Съветът на ректорите ще избере днес нов председател на мястото

...
Съветът на ректорите ще избере днес нов председател на мястото
Коментари Харесай

Съветът на ректорите избира наследник на проф. Анастас Герджиков -

Съветът на ректорите ще избере през днешния ден нов ръководител на мястото на ректора на Софийския университет и кандидат-президент на ГЕРБ проф. Анастас Герджиков.

Проф. Герджиков бе претендент за нов мандат и бе единствената кандидатура за поста, само че на 13 май сътрудниците му ректори на висши учебни заведения взеха решение с 24 гласа " за "  срещу тъкмо 24 " срещу " той да не бъде избран отново. За задачата му трябваха 25 гласа поддръжка.



Кандидатите са трима: ректорите на УНСС проф. Димитър Димитров, на Медицинския университет в София акад. Лъчезар Трайков и на Русенския университет проф. Христо Белоев.

Първите двама показаха позициите си за развиването на Съвета и препоръчаните от министъра на образованието и науката акад. Николай Денков промени в атестациите на преподавателите и структурата на висшето ни обучение в изявленията за OFFNews. Може да ги видите тук:





Проф. Белоев отклони поканата ни за изявление през вчерашния ден, само че даде обещание да даде такова, в случай че бъде определен за ръководител - в което той беше уверен.

Днешното изборно съвещание ще се организира в УНСС.

Съветът на ректорите е консултативен орган с основна роля при договарянията с институциите за образуването на политиката във висшето обучение и отстояването на ползите на висшите учебни заведения.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР