Съветът на прокурорите на Република Северна Македония потвърди днес разпускането

...
Съветът на прокурорите на Република Северна Македония потвърди днес разпускането
Коментари Харесай

Специализираната прокуратурата на Северна Македония е разпусната

Съветът на прокурорите на Република Северна Македония удостовери през днешния ден разпускането на профилираната прокуратура и освобождението на всички останали нейни представители от постовете им. До тук се стигна откакто корупционния скандал " Рекет ", при който бяха забъркани локални предприемачи, както и някогашната ръководителка на към този момент разпусната институция - Катица Янева.


Председателят на Съвета на прокурорите на Северна Македония Ацо Колевски разгласи през днешния ден, че останалите спецпрокурори са освободени и ще бъдат върнати на предходните им постове. Делата на високите етажи на властта минават под юрисдикцията на гражданската прокуратура и основният прокурор на страната - Любомир Йовевски.
Ацо Колевски - ръководител на Съвета на прокурорите на Северна Македония: Издадохме дектрет, с който освобождаваме всички останали спецпрокурори от постовете им. Офисът на Спецпрокуратуърата в Гевгели е напълно скъсен.

Спецпрокурорите, чиито функционалности бяха прекъснати, са били определени от персонално самата Катица Янева през октомври 2015 година. Тя беше освободена в събота от поста спецпрокурор, след единомислещ избор на народните представители на Северна Македония,

Катица е към момента в ареста по съмнения за присъединяване ѝ в аферата " Рекет " за изнудване на предприемач, разследван за пране на пари и проведена престъпност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР