Съветът на Федерацията на Русия прие на пленарно заседание в

...
Съветът на Федерацията на Русия прие на пленарно заседание в
Коментари Харесай

Русия спира да изпълнява решенията на ЕСПЧ

Съветът на Федерацията на Русия одобри на пленарно съвещание в сряда пакет закони за несъблюдение в страната на решенията на Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ), предава ТАСС .
 
По този метод решенията на Европейски съд по правата на човека, признати след 15 март 2022 година (от момента, в който Руската федерация подаде заявление за отдръпване от Съвета на Европа), няма да бъдат изпълнявани, а изплащането на компенсациите според решенията на Европейски съд по правата на човека ще бъде направени единствено в рубли и единствено по сметки в съветски банки. В същото време Генералната прокуратура на Руската федерация до 1 януари 2023 година ще може да изплаща парично обезщетение на жалбоподателя в сходство с решенията на Европейски съд по правата на човека.
 
Освен това решенията на Европейски съд по правата на човека към този момент няма да бъдат основа за преразглеждане на решения, взети от съветски съдилища. Същевременно се планува основаване на спомагателен обезщетителен механизъм, който ще разшири основанията за анулация на влезнали в законна мощ правосъдни решения и ще разреши обновяване на наказателното произвеждане заради нови или новооткрити условия.
 
Руската федерация уведоми генералния секретар на Съвета на Европа за отдръпването си от Съвета на Европа въз основа на член 7 от Устава на организацията, който планува, че всеки член на Съвета на Европа може да се отдръпна от участието си след публично уведомление. Русия стартира процеса на отдръпване от организацията на 15 март.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР