Съветът на Европейския съюз във вторник реши да добави Русия,

...
Съветът на Европейския съюз във вторник реши да добави Русия,
Коментари Харесай

ЕС включи Русия в списък на юрисдикции, неоказващи съдействие за данъчни цели

Съветът на Европейския съюз във вторник реши да добави Русия, Британските Вирджински острови, Коста Рика и Маршаловите острови към листата на Европейски Съюз с юрисдикции, неоказващи подпомагане за данъчни цели, се показва в известие на уеб страницата на институцията.

С тези допълнения описът на Европейски Съюз към този момент се състои от 16 юрисдикции.

Съветът показва страдание, че те не оказват подпомагане по данъчни въпроси и ги приканва да подобрят правната си рамка, с цел да разрешат откритите проблеми.

Елизабет Свантесон, финансов министър на Швеция, която сега е ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз, поздрави Северна Македония, Барбадос, Ямайка и Уругвай, защото те сполучливо са изпълнили уговорките си и може да бъдат отстранени от документа.

Причини

Този модифициран на Европейски Съюз на неоказващи подпомагане юрисдикции включва страни, които или не са се присъединили в градивен разговор с Европейски Съюз за данъчното ръководство или не са съумели да изпълнят уговорките си за използване на нужните промени.

Те би трябвало да са ориентирани към съблюдаване на серия от критерии за положително данъчно ръководство, които включват данъчна бистрота, заслужено данъчно облагане и използване на интернационалните стандарти.

За Русия се показва, че е включена в листата, след инспекция на ново законодателство, признато през 2022 година, която открила, че тя не е изпълнила уговорката си да се оправи с нездравословните аспекти на специфичен режим за интернационалните холдингови компании. Освен това разговорът с Русия по въпроси, свързани с данъчното облагане, е в застой след съветската експанзия против Украйна.

Списъкът на Европейски Съюз на юрисдикциите, които не оказват подпомагане за данъчни цели, беше основан през декември 2017 година Той е част от външната тактика на Европейски Съюз за данъчното облагане и има за цел да способства за продължаващите старания за поощряване на положителното данъчно ръководство в международен мащаб, се отбелязва в известието.

От 2020 година Съветът актуализира листата два пъти годишно. Списъкът в този момент включва: Американска Самоа, Ангила, Бахамските острови, Британските Вирджински острови, Коста Рика, Фиджи, Гуам, Маршалови острови, Палау, Панама, Русия, Самоа, Тринидад и Тобаго, Търкс и Кайкос, Американски Вирджински острови и Вануату.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР