Съветът на Европейския съюз удължи за следващите шест месеца, до

...
Съветът на Европейския съюз удължи за следващите шест месеца, до
Коментари Харесай

ЕС удължи санкциите срещу лица застрашаващи териториалната цялост на Украйна

Съветът на Европейския съюз удължи за идващите шест месеца, до 15 март 2024 година, периода на деяние на глобите против лицата, виновни за подкопаването или застрашаването на териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна, съобщи БГНЕС.

“Днес Съветът взе решение да удължи с още шест месеца, до 15 март 2024 година, периода на деяние на ограничаващите ограничения, ориентирани към лицата, виновни за подкопаване или застрашаване на териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна ”, се споделя в известието.

Санкциите плануват ограничавания за пътешестване на физически лица, заледяване на активи и възбрана за даване на финансови средства или други стопански запаси на изброените физически и юридически лица..

Санкциите ще продължат да се ползват по отношение на общо съвсем 1800 физически и юридически лица, като доста от тях са признати в отговор на продължаващата неоправдана и непровокирана военна експанзия на Русия против Украйна.

Както беше обявено, в отговор на военната експанзия на Русия против Украйна Европейският съюз всеобщо разшири глобите против Русия за доста да ограничи способността ѝ да финансира войната, да я лиши от сериозни технологии и пазари и да отслаби икономическата ѝ база.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР