Съветът на Европейския съюз удължи с още една година санкциите,

...
Съветът на Европейския съюз удължи с още една година санкциите,
Коментари Харесай

ЕС удължи санкциите срещу Турция заради сондажите за природен газ край Кипър 

Съветът на Европейския съюз удължи с още една година глобите, наложени на Анкара поради неоторизираните сондажи за природен газ, които Турция прави в Източното Средиземноморие и по-конкретно в изключителната икономическа зона на Кипър (която Анкара не признава), заяви кипърската новинарска организация КНА.

С решението режимът на наказания ще остане в действие до 12 ноември 2023 година

С това решение Европейски Съюз си резервира опцията да постанова целенасочени ограничаващи ограничения на физически и юридически лица, които носят отговорност или са забъркани в неоторизирани сондажни действия за въглеводороди в Източното Средиземноморие.

Санкциите включват възбрана за влизане на територията на Европейски Съюз и заледяване на активи на физически и юридически лица, като в същото време се не разрешава на лица от Европейски Съюз да дават капитали на включените в санкционния лист.

В съответното известие се споделя, че сега в листата на лицата, против които са в действие целенасочени наказания, попадат двама души.

Санкциите бяха признати през 2019 година като израз на взаимност на страните от Европейски Съюз към Република Кипър, чиято изключителна икономическа зона не се признава от Турция, която употребява и закани, с цел да осуети употребата на находищата край острова, като в същото време предприе проучвателни действия за въглеводороди в региона, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР