Съветът на Европейския съюз реши в петък да наложи санкции

...
Съветът на Европейския съюз реши в петък да наложи санкции
Коментари Харесай

ЕС санкционира 33-ма души заради смъртта на Навални

Съветът на Европейския съюз реши в петък да наложи наказания на 33 лица и две организации, свързани със гибелта на починалия съветски опозиционен водач Алексей Навални.

Новите описи включват наказателните колонии, където е държан Алексей Навални, както и висши чиновници от съветската правосъдна система, се споделя в изказване на Европейски Съюз.

" Бавното ликвидиране на Алексей Навални от режима в Кремъл е блестящо увещание за неговото цялостно неуважение към човешкия живот . Днешните наказания показват нашата решителност да потърсим отговорност от политическото управление и управляващите на Русия за продължаващото нарушение на човешките права в Русия. В същото време знаем, че Путин не е Русия и Русия не е Путин. Ще продължим да поддържаме съветското гражданско общество и самостоятелните гласове. " сподели Жозеп Борел, висш представител по външните работи и политиката на сигурност, представен в документа на Европейски Съюз.

Освен това Съветът реши да включи членове на правосъдната система като Андрей Суворов , който осъди Алексей Навални на 19 години в колония със специфичен режим при безчовечен условия предходната година, Кирил Никифоров, който отхвърли делото му против IK-6, с цел да апелира прехвърлянето му в наказателна килия за 12 дни, и Евгения Николаева и Наталия Дудар, които са издали редица решения против политически съперници, в това число Алексей Навални, като по този метод са съдействали за политическите репресии в Русия.

Други описи включват високопоставени чиновници в наказателната система и в Министерството на правораздаването, които или са отговаряли за осъществяването на присъдите на Алексей Навални и други политически съперници, или не са съумели да подсигуряват отбраната на правата и свободите на индивида и жителя.

Европейски Съюз е надълбоко угрижен от продължаващото утежняване на ситуацията с човешките права в Русия . Незаконната, неоправдана и непровокирана нападателна война на Русия против Украйна в допълнение форсира вътрешните репресии в страната, като фрапантно ограничи свободата на мнение и изложение, както и свободата на медиите и вкара военна цензура.
 Майката на Навални не съумя да заведе дело за неприятни медицински грижи за сина си
Майката на Навални не съумя да заведе дело за неприятни медицински грижи за сина си

Според съда, това е можел да направи единствено Навални лично
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР