Съветът на Европейския съюз прие в понеделник правила, с които

...
Съветът на Европейския съюз прие в понеделник правила, с които
Коментари Харесай

„За 10 секунди и по всяко време“: ЕС прие правила за незабавни картови разплащания в евро

Съветът на Европейския съюз одобри в понеделник правила, с които незабавните картови заплащания в евро ще станат налични непрекъснато, оповестява Reuters. Очаква се решението да направи фирмите за платежни услуги от Европейския съюз конкурентни на американските компании Visa и Mastercard.

Новият правилник ще разреши на клиентите да трансферират пари, деноминирани в евро, в границите на 10 секунди когато и да е, в това число отвън работно време, освен в границите на същата страна, само че и в друга държава-членка на Европейски Съюз, оповестиха от Съвета на Европейски Съюз.

В момента заплащанията със съществуващи карти и депозити могат да лишават няколко работни дни. Съветът добави, че новото предписание ще включва страни отвън икономическия блок на еврозоната.

Новите правила ще подобрят стратегическата автономност на европейския стопански и финансов бранш, защото ще оказват помощ за понижаване на несъразмерната взаимозависимост от финансови институции и инфраструктури на трети страни “, се споделя в изказване на Съвета на Европейски Съюз.

Европейски Съюз работи върху промени, с цел да завоюва отварянето на пазара на заплащания, от дълго време доминиран от американски компании Visa и Mastercard, които в този момент са провокирани от финтех компании, които оферират конкурентни услуги, употребявайки данни от банкови сметки на клиенти.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР