Съветът на Европейския съюз по общи въпроси ще обсъди идния

...
Съветът на Европейския съюз по общи въпроси ще обсъди идния
Коментари Харесай

ЕС обмисля да се раздели напълно с Великобритания на 1 януари 2021 г.

Съветът на Европейския съюз по общи въпроси ще разиска идния понеделник насоките в идните договаряния с Лондон за преходния период преди цялостното овакантяване на Англия. Европейски Съюз ще предложи този период да бъде в действие до 31 декември 2020 година, сочат работните документи, представени от Българска телеграфна агенция.

Това значи, че до 2021 година Англия ще би трябвало да ползва правото на Европейски Съюз, в това число във връзка с опазването на границите, свободата на придвижване, върховенството на Съда на Европейски Съюз.

С началото на преходния интервал от следващата година Англия повече няма да има представители в институциите на Европейски Съюз и няма да взе участие при разискването и приемането на общите решения.

Тези рамки обрисуват преговорните позиции, които да пази Европейската комисия. Предстои комисията да бъде упълномощена да стартира тази част от договарянията, като се планува договореностите за прехода да залегнат в окончателното съглашение с Лондон.

Вчера английският министър за Брекзит Дейвид Дейвис съобщи, че по време на преходния интервал Англия " значително " ще съблюдава регулациите на Европейски Съюз. Това значи, че свободата на придвижване ще се резервира, въпреки че жителите на Европейски Съюз ще би трябвало да се записват пред английските управляващи.

Дейвис съобщи, че чака Англия и Европейски Съюз да завършват изискванията на преходния интервал до края на март и да утвърдят договорката за бъдещите връзки преди напускането на Обединеното кралство през март 2019 година

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (155)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР