Съветът на Европа (СЕ) разглежда въпроса за вдигане на санкциите

...
Съветът на Европа (СЕ) разглежда въпроса за вдигане на санкциите
Коментари Харесай

Обмислят вдигане на санкциите срещу Русия

Съветът на Европа (СЕ) преглежда въпроса за повдигане на глобите против Русия, които бяха въведени по отношение на военния спор в Украйна през 2014 година Международната организация се притеснява, че Руската федерация може да излезе от организацията, написа вестник Financial Times, представен от организация ТАСС. „ Санкциите носят отрицателни последици за Европа, доколкото ще получим една Европа без Русия. Това ще бъде крачка назад” е мнението на генералния секретар на съдебна експертиза Турбьорн Ягланд.

Отказът на Москва да заплаща вноски в бюджета на съдебна експертиза може да докара до това Русия непринудено или по самодейност на други страни да напусне организацията. „ Никой не може да споделя, че ние одобряваме анексирането на Крим. Не става дума за подронване на тази кардинална позиция. Но би трябвало трезво да оценяваме какъв е нашият мандат. Той е да пазиме правата на индивида и в Русия, и в Крим, както и на всички места на планетата, където живеят хора”, добавя Ягланд.

В края на юни Русия престана да заплаща своя дял в бюджета на съдебна експертиза за 2017 година, защото съветската делегация не взе участие в работата на Парламентарната асамблея на съдебна експертиза (ПАСЕ). Това стана в отговор на обстоятелството, че през април 2014 година Русия беше лишена от съществени пълномощия вследствие на събитията в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР