Съветът на Европа одобри механизъм за разследване на главния прокурор.

...
Съветът на Европа одобри механизъм за разследване на главния прокурор.
Коментари Харесай

Крум Зарков: Съветът на Европа одобри механизъм за разследване на главния прокурор

Съветът на Европа утвърди механизъм за следствие на основния прокурор. Това съобщи в ефира на БиТиВи служебният правосъден министър Крум Зарков.

Той посочи, че законопроектът е създаден от предишния парламент. По думите му концепцията е проверяващия да не е лице от прокуратурата, поради йерархическата взаимозависимост. Зарков уточни, че законопроекта е бил изпратен на Венецианската комисия, която го е върнала с леки забележки. След направените корекции той е бил изпратен в Съвета на Европа, където е получил утвърждение.

Според Зарков този механизъм е и в полза на основния прокурор.

Правосъдният министър разяснява и. Той уточни, че Нидерландия ни е блокирала заради вътрешнополитически аргументи . Зарков разясни, че България е изпълнила всички критерии. Нидерландия употребява мониторинга върху правосъдната ни система и върховенството на закона. Не пожела да чуе, че се работи по тези тематики. Трябва да си довършим работата, тъй като тези закони са значими за нас, добави той.

По отношение на Зарков съобщи, че резултатите на Българска социалистическа партия не зависят от метода, по който се гласоподава. Машинното гласоподаване не е панацея, само че е гаранция за по-честен избор. Българска социалистическа партия обаче изостави тази борба и мина от другата страна на барикадата, посочи правосъдния министър. По думите му тези промени са нездравословни и закона би трябвало да бъде преосмислен.

По тематиката за сформиране на държавно управление с първия мандат Зарков уточни, че не е оптимист поради неналичието на болшинство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР