Съветът на ЕС удължи икономическите санкции срещу Русия с още

...
Съветът на ЕС удължи икономическите санкции срещу Русия с още
Коментари Харесай

ЕС удължи икономическите санкции срещу Русия с 6 месеца

Съветът на Европейски Съюз удължи икономическите наказания против Русия с още шест месеца.

В известие на Съвета се споделя, че глобите против съответни браншове на съветската стопанска система ще останат в действие до 31 януари 2020 година

Решението е взето след отчетите на канцлера на Германия Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон пред Европейския съвет на 20-21 юни 2019 година за положението на осъществяване на Минските съглашения, което е директно обвързвано с поддържането на глобите.

Европейският съвет приканва за незабавно обновяване на договарянията за осъществяване на споразуменията и приемане на ограничения за създаване на доверие измежду страните. В този подтекст водачите на Европейски Съюз единомислещо се съгласиха да се удължат глобите против Москва. Съветът формализира това решение през днешния ден с писмена процедура.

Мерките са ориентирани против финансовия, енергийния и отбранителния бранш, както и върху артикули с двойно предопределение. Те са въведени за първи път на 31 юли 2014 година за интервал от една година в отговор на дейностите на Русия в Украйна.

В допълнение Европейски Съюз наложи наказания против 170 физически лица и 44 юридически лица, които остават в действие до 15 септември 2019 година и рестриктивни ограничения против Крим и Севастопол до 23 юни 2020 година

Преди дни президентът на Русия Владимир Путин удължи глобите против Европейски Съюз до края на идната година. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР