Съветът на ЕС съобщи, че удължава до 31 януари 2025

...
Съветът на ЕС съобщи, че удължава до 31 януари 2025
Коментари Харесай

Съветът на ЕС удължи икомическите санкции срещу Русия

Съветът на Европейски Съюз заяви, че удължава до 31 януари 2025 година икономическите наказания против Русия, наложени поради войната в Украйна. Първоначално глобите бяха въведени преди 10 години и разширени през 2022 година, се отбелязва в известието.

Санкциите включват ограничавания на търговията, финансите, технологиите и стоките с двойна приложимост, производството, транспортите и първокласните артикули. Те обгръщат също възбрана за импорт или претоварване в морето на недопечен нефт и избрани петролни артикули от Русия в Европейски Съюз, изключване от интернационалната разплащателна система SWIFT на няколко съветски банки и прекъсване на излъчването и лицензите на няколко канала за дезинформация в поддръжка на Кремъл, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съветът добавя, че глобите следва да бъдат непокътнати и при нужда разширени, до момента в който не престават противозаконните дейности на Руската федерация. Посочва се, че с изключение на тези ограничения, Европейски Съюз наложи наказания поради противозаконното окупиране на Крим и Севастопол, както и на огромни елементи от украинските области Донецк, Херсон, Луганск и Запорожие, и наказания против обособени лица и организации, както и дипломатически ограничения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР