Съветът на ЕС съобщи, че приема допълнителни санкции срещу Северна

...
Съветът на ЕС съобщи, че приема допълнителни санкции срещу Северна
Коментари Харесай

ЕС ограничава продажбата на петрол на Северна Корея

Съветът на Европейски Съюз заяви, че приема спомагателни наказания против Северна Корея, съгласно резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от 11 септември тази година.

Отбелязва се, че решението на международната организация бе в отговор на непрестанните действия по създаване на нуклеарни оръжия и балистични ракети от Пхенян, в нарушаване и при очевидно неуважение на предходни резолюции на Съвета за сигурност.

Мерките, наложени от Организация на обединените нации, включват възбрана за продажбата на газокондензатни течности и за импорт на севернокорейски текстилни произведения. Новите ограничения включват също ограничавания върху продажбата на недопечен и модифициран нефт на Северна Корея.

Държавите от Европейски Съюз няма да дават нови позволения за работа на севернокорейци, защото те са обвинени в приемане на доходи, които се употребяват в поддръжка на противозаконните стратегии за нуклеарни оръжия и балистични ракети на Пхенян. На 15 септември Съветът на Европейски Съюз добави три организации и един жител на Северна Корея, които поддържат тези противозаконни стратегии, към описите с подлежащите на заледяване на имущество и ограничавания за пътешестване.

Общо подлежащите на ограничаващи ограничения по решенията на Организация на обединените нации са 63 жители и 53 организации. В допълнение Европейски Съюз независимо е показал 38 жители и четири организации.

Съветът отбелязва, че работи по определянето на вероятни спомагателни независими наказания на Европейски Съюз. Европейските наказания допълват и наложените от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР