Съветът на ЕС съобщи, че предприема първа стъпка към определянето

...
Съветът на ЕС съобщи, че предприема първа стъпка към определянето
Коментари Харесай

ЕС подготвя нови правила за отмяна на безвизовото пътуване, ако има опасност от злоупотреби и заплахи за сигурността

Съветът на Европейски Съюз заяви, че подхваща първа стъпка към определянето на нови правила за прекъсване на безвизовото пътешестване за жители на непознати страни. Когато новите правила влязат в действие, ще бъдат разширени опциите за анулация на безвизовото пътешестване за чужденци.

Предвижда се връщането на визите да бъде решавано съгласно това дали жителите на непозната страна, за които не се изискват визи за пътешестване до страните от Шенген, злоупотребяват с това право. Същата стъпка ще се ползва и когато непознатата страна не следва визовата политика на Европейски Съюз или дава поданство против вложения (т.нар. " златни паспорти " ) или при съмнителни условия, както и в случай че издава документи за идентичност без задоволителна отбрана. Предвижда се също прекъсване на безвизовия режим с непозната страна при внезапно утежняване на връзките й с Европейски Съюз.

Запазват се досегашните учредения за преразглеждане на безвизовия режим - доста увеличение на броя на жители на непознати страни, на които е отказано влизане в Европейски Съюз или е открито, че са пресрочили визите си; при доста нарастване на броя на неоснователните молби за леговище от жители на непозната държава; при понижаване на съдействието за назад приемане на хора, които са били помолени да изоставен ЕС; при опасност за публичния ред или вътрешната сигурност, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР