Съветът на ЕС съобщи, че подновява за още шест месеца

...
Съветът на ЕС съобщи, че подновява за още шест месеца
Коментари Харесай

ЕС удължава с още шест месеца икономическите санкции срещу Русия

Съветът на Европейски Съюз заяви, че възобновява за още шест месеца икономическите наказания, наложени на Русия поради нападението против Украйна. С друго решение Съветът на Европейски Съюз добавя листата на глобените руснаци, виновни за нарушение на човешките права.

Икономическите наказания на Европейски Съюз против Москва са в действие от 2014 година, бяха разширени след февруари 2022 година и към този момент обгръщат търговията, финансите, технологиите и стоките с двойна приложимост, производството, транспортите и първокласните артикули. Санкциите включват възбрана за импорт или транспорт на недопечен нефт по море и избрани петролни произведения от Русия към Европейски Съюз, лишаване на достъпа на множеството съветски банки до интернационалната разплащателна система SWIFT и преустановяване на излъчването и лицензите на няколко подкрепяни от Кремъл медии, разпространители на дезинформация, се отбелязва в известието. 

С второто решение четирима руснаци и една съветска организация са добавени в листата на включените в Глобалния режим на Европейски Съюз за наказания за нарушение на правата на индивида поради похищенията против правата на съветските жители. Три от новите имена в листата са на представители на съветската правосъдна система, виновни в това число за случайни арестувания, изключително във връзка със случая на опозиционера Владимир Кара-Мурза. Списъците включват и съветската Лига за безвреден интернет, която оказва помощ на съветското държавно управление да постанова цензура. В описите е добавена Екатерина Мизулина, началник на тази организация, виновна за съществени и непрекъснати злоупотреби със свободата на мнение и изложение, се добавя в известието.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР