Съветът на ЕС съобщи, че е утвърдил новите санкции срещу

...
Съветът на ЕС съобщи, че е утвърдил новите санкции срещу
Коментари Харесай

Какви са новите санкции срещу Русия, които въведе ЕС

Съветът на Европейски Съюз заяви, че е утвърдил новите наказания против Русия поради войната в Украйна. Новите ограничения включват ограничаващи ограничения в региона на стопанската система и против обособени жители. Новите решения целят по-добро приложение на въведените по-рано наказания посредством възпрепятстване на тяхното заобикаляне. В известието се показва, че се следи възходящо заобикаляне на глобите, оповестяват от Българска телеграфна агенция.

Предвижда се Европейски Съюз да може да подхваща бързи, съразмерни и целенасочени дейности, с цел да бъде лишена Русия от ресурсите, които й разрешават да продължи войната против Украйна.

В случай, че ограниченията против обособени извършители на глобите не доведат от упования резултат, Европейски Съюз ще може да предприеме с единогласие ограничавания за продажба, доставка, транспорт или експорт на артикули и технологии, неразрешени за експорт към Русия, по отношение на страните извършители.

Забранява се преносът през Русия на повече артикули и технологии, които могат да допринесат за съветския боен и софтуерен прогрес, на артикули и технологии за въздухоплаването или за действия в Космоса, на гориво и горивни добавки за реактивни мотори, изнасяни от Европейски Съюз.

Списъкът включва четири ирански организации, които създават дронове и ги дават на Русия, други задгранични организации, участващи в заобикалянето на комерсиалните наказания, и някои съветски организации, участващи в създаването, производството и доставката на електронни елементи за съветската армия и съветския индустриален комплекс.

С днешното решение се уголемява описът със неразрешени артикули, които биха могли да допринесат за софтуерното възстановяване на съветската защита и сигурност – електронни елементи, полупроводници, съоръжение за произвеждане на електронни интегрални схеми и печатни платки, енергийни първични материали и субстанции за основаването на химически оръжия, навигационни средства, метали.

Съветът уголемява листата на съветските медии с лишен лиценз в Европейски Съюз, като се включва RT Balkan, Oriental Review, Tsargrad, New Eastern Outlook и Katehon. Тези медии са под непрекъснатия директен или заобиколен надзор на управлението на Руската федерация и са употребявани за неговите непрекъснати и съгласувани пропагандни дейности, ориентирани против гражданското общество в Европейски Съюз и прилежащите страни, като жестоко изопачават обстоятелствата, се показва в известието.

Пропагандата, популяризирана от тези източници, неведнъж и поредно е ориентирана към европейски политически партии, изключително по време на избори, както и към гражданското общество, търсещите леговище, съветските етнически малцинства, половите малцинства и работата на демократичните институции в Европейски Съюз. В сходство с Хартата на главните права, тези ограничения няма да попречат на въпросните медии и техните чиновници да правят действия в Европейски Съюз, разнообразни от лъчение, да вземем за пример проучвания и изявленията, добавя Съветът на Европейски Съюз.

Разширява се възбраната за сухопътен транспорт на артикули в Европейски Съюз с ремаркета и полуремаркета, регистрирани в Русия, в това число когато се теглят от камиони, регистрирани отвън Русия.

Заради внезапното увеличение на лъжливите дейности с кораби, пренасящи недопечен петрол и петролни произведения, се вкарва възбрана на достъпа до пристанищата на Европейски Съюз на всички кораби, които правят прекачване на товар на различен транспортен съд.

Същата възбрана ще важи за кораби, когато има учредения да се подозира, че нелегално боравят или изключват навигационната си система при транспорт на съветски недопечен нефт и петролни произведения в нарушаване на интернационалните съглашения, правила и условия.

Отпадат краткотрайните изключения за Германия и Полша за доставки на недопечен нефт от Русия по петролопровода " Дружба ". Петролът с генезис от Казахстан или друга страна ще продължи да минава през Русия и да се внася в Европейски Съюз по този водопровод, гласи решението. В известието се отбелязва, че всички тези ограничения ще бъдат оповестени в Официалния вестник на Европейски Съюз " скоро ".

В известие на Европейската комисия по същия мотив се добавя, че новите наказания плануват възбрана за експорт към Русия на коли с размер на мотора над 1900 кубически сантиметра, както и на коли с хибридно или електрическо задвижване. Уточнява се, че глобите обгръщат също организации от Китай, Узбекистан, Обединените арабски емирства, Сирия и Армения.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР