Съветът на ЕС съобщи, че е удължил срока на действие

...
Съветът на ЕС съобщи, че е удължил срока на действие
Коментари Харесай

Брюксел удължи с една година санкциите срещу Сирия

Съветът на Европейски Съюз заяви, че е удължил периода на деяние на ограничаващите ограничения против сирийския режим до 1 юни 2020 година. Причина за решението са продължаващите репресии против цивилното население в страната, се показва в известието.

Съветът отстрани от листата имената на петима умряли, една закрита организация и една, за която към този момент няма учредения да бъде ограничавана. Списъкът обгръща 270 жители и 70 организации, на които е наложена възбрана за пътешестване и запор на имущество поради отговорността им за жестоките репресии против цивилното население в Сирия, облагодетелстването или поддръжката за режима и/или обвързаността им с такива хора и организации.

Действащите наказания против Сирия включват петролно ембарго, ограничавания върху избрани вложения, запор на имуществото на Сирийската централна банка в Европейски Съюз, ограничаване на износа на съоръжение и технологии, които биха могли да се употребяват за вътрешни репресии, както и на съоръжение и технологии за следене или прихващане на интернет или телефонни известия./ Pik.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР