Съветът на ЕС съобщи, че е променил за втори път

...
Съветът на ЕС съобщи, че е променил за втори път
Коментари Харесай

ЕС промени списъка на сигурните държави

Съветът на Европейски Съюз заяви, че е трансформирал за повторно незадължителния лист на " сигурните " непознати страни, чиито жители могат да бъдат допускани през външните европейски граници.

От актуализирания лист отпада Алжир. Преди две седмици от листата бяха заличени Черна гора и Сърбия. В новия лист остават Австралия, Канада, Грузия, Япония, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай и Китай. Облекченията засягат и жителите на Андора, Монако, Сан Марино, Ватикана, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария. Списъкът визира пътуванията до Европейски Съюз по несъществени мотиви, осведоми Българска телеграфна агенция. 

Пътници от страните отвън листата се планува да бъдат допускани в Европейски Съюз, в случай че са жители на страна от Общността или в фамилията на подобен жител, в случай че имат право на непрекъснато престояване в Европейски Съюз, в случай че работят в основна област. Облекченията за жители на Китай зависят от взаимност от страна на Пекин. 

Припомняме, че списъкът се обновява на всеки две седмици. Показателите, по които се преценя кои страни да попаднат в него, са свързани с епидемиологичната конюнктура на място, само че също и с икономическите и публичните последствия от удължение на рестриктивните мерки. За да попадне в този лист, дадена страна следва да оповестява за брой на новозаболелите на 100 хиляди души население за предходните две седмици, подобен или по-нисък от междинния брой в Европейски Съюз от средата на юни. В тези непознати страни следва да се регистрира дълготраен спад на новите случаи на заболяване, да се правят проучвания и следене, да бъдат разполагаем достоверни данни. Предвижда се данните, подавани от представителствата на Европейски Съюз на място, да бъдат взимани поради.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР