Съветът на ЕС съобщи, че е приел решение за присъединяването

...
Съветът на ЕС съобщи, че е приел решение за присъединяването
Коментари Харесай

Съветът на ЕС одобри въвеждането на Истанбулската конвенция

Съветът на Европейски Съюз заяви, че е приел решение за присъединението на Европейски Съюз към Конвенцията на Съвета на Европа за попречване и битка с насилието над дами и домашното принуждение (Истанбулската конвенция).

Конвенцията планува събиране на данни и повишение на осведомеността за прояви на принуждение над дами и девойки, както и оповестяването за закононарушение на разнообразни сходни прояви. Присъединяването на Европейски Съюз към конвенцията е част от напъните за реализиране на тъждество сред дамите и мъжете, се показва в известието. Насилието против дами е освен закононарушение, а и последна форма на дискриминация, вкоренена в неравенството сред половете. Насилието против дамите способства за поддържането и увеличението на тези неравенства, добавя Съветът на Европейски Съюз.

Конвенцията е първото интернационално средство, ориентирано към унищожаване на насилието против дами, в това число девойки под 18-годишна възраст. Това принуждение е едно от най-честите нарушавания на човешките права по света. Всяка трета жена е била жертва на физическо или полово принуждение, осъществено най-вече от интимни сътрудници, се отбелязва в известието.

Истанбулската спогодба влезе в действие през април 2014 година и беше подписана от Европейски Съюз на 13 юни 2017 година. Съветът на Европейски Съюз и Европейският парламент са в развой на приемане на европейско законодателство за битка с насилието против дами и домашното принуждение. Предвижда се в Европейски Съюз да бъдат оповестени за закононарушение шерването на интимни изображения без единодушие, гениталното осакатяване на дами и тормозът онлайн, се добавя в известието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР