Съветът на ЕС съобщи, че е приел новите санкции срещу

...
Съветът на ЕС съобщи, че е приел новите санкции срещу
Коментари Харесай

ЕС прие новите санкции срещу решима на Лукашенко |

Съветът на Европейски Съюз заяви, че е приел новите наказания против Беларус, с което обхванатите от европейските ограничения стават 183 жители и 26 беларуски организации.

Новите наказания засягат 17 жители и 11 организации, като измежду тях са представители на правосъдната власт, включително и на Върховния съд, на Комитета за държавен надзор, разпространители на пропагандата на режима в Минск. Санкциите обгръщат също високопоставени публични представители, националния авиопревозвач " Белавиа ", хотели и туристически организации.

Наложените през днешния ден наказания са свързани с дейностите на непризнатия от Европейски Съюз президент на Беларус Александър Лукашенко, в това число със скупчването на мигранти по общите граници. В известието на Съвета на Европейски Съюз се отбелязва, че засегнатите от новите наказания спомагат на режима да употребява мигрантите с политически цели.
Санкциите включват запор на имущество и възбрана за пътешестване в Европейски Съюз, както и възбрана за европейски организации да обезпечават средства за всички физически и юридически лица, включени в днешния цялостен лист, поместен в Официалния вестник на Европейски Съюз. Днешното решение е пето подред с налагане на ограничаващи ограничения от Европейски Съюз по отношение на беларуски представители и организации.

В взаимно изказване Европейски Съюз, Съединени американски щати, Канада и Англия показват, че през днешния ден подхващат съгласувани наказания поради продължаващите нарушавания на правата на индивида и главните свободи в Беларус, както и за неспазване на интернационалните правила от страна на Минск. Подкрепяме демократичните желания на жителите на Беларус и сме дружно против режима и неговите поддръжници, които се пробват да заглушат самостоятелното гражданско общество, медиите и хората, които споделят истината за ситуацията в страната, се показва в изказването.

Отново се насочва апел Лукашенко да освободи абсолютно и неотложно близо 900 политически пандизчии, както и да следва рекомендациите на Организацията за сигурност и съдействие в Европа. В изказването е изразено очакване властта да поведе откровен разговор с опозицията и жителите, с цел да се състоят нови избори за президент под интернационално наблюдаване. 

Властта в Беларус дефинира новите наказания на Европейски Съюз и неговите съдружници против страната, като неуместни и заплаши, че ще вземе ответни и асиметрични съответни ограничения. Според беларуското министерство на външните работи по този метод продължава демонизирането на беларуската страна и задачата на западните страни е да бъде задушена беларуската стопанска система, а Беларус да бъде унищожена в качеството й на суверенна страна.

Не за първи път Беларус се изправя пред такива провокации от страна на Запада, съобщи беларуското външно министерство, което твърди, че както и преди беларуската страна ще излезе от това по-силна и ще премине този стадий с достолепие, като обезпечи положително равнище на живот на народа си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР