Съветът на ЕС съобщи, че е постигнато споразумение с Европейския

...
Съветът на ЕС съобщи, че е постигнато споразумение с Европейския
Коментари Харесай

ЕС постигна съгласие по промените в правилата за издаване на визи

Съветът на Европейски Съюз заяви, че е реализирано съглашение с Европейския парламент по смяната на разпоредбите за издаване на визи.

С измененията ще бъде дадена опция заявките за виза да бъдат подавани до шест месеца авансово и не по-късно от 15 дни преди пътуването. Попълването и подписването на заявките за виза ще може да се прави по електронен път.

Въвежда се унифициран метод при издаването на многократни визи за постоянни пасажери до Европейски Съюз за период, който последователно се усилва от една до пет години.

За да могат страните от Европейски Съюз да покриват съответните разноски, таксата за виза ще се усили на 80 евро. Размерът на таксата ще може да се преразглежда на всеки три години.

Въвежда се нов механизъм за потребление на визовата политика при решаването на въпросите за връщане на чужденци в страните им на генезис. Европейската комисия ще прави непрекъсната оценка на съдействието с тези страни. Когато дадена страна не сътрудничи, Европейска комисия ще може да предложи на Съвета на Европейски Съюз да ограничи издаването на визи за нейни жители и за повишение на таксата. Ако дадена страна сътрудничи, Европейска комисия може да предложи понижаване на визовите такси, на времето за взимане на решение по заявките за издаване на виза или удължение на периода на прецизност на многократни визи. Подобно решение ще важи не повече от една година и ще може да бъде подновявано.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР