Съветът на ЕС съобщи, че е одобрил условията за участие

...
Съветът на ЕС съобщи, че е одобрил условията за участие
Коментари Харесай

ЕС определи условията за участие на чужди държави в европейски отбранителни проекти

Съветът на Европейски Съюз заяви, че е одобрил изискванията за присъединяване на непознати страни в европейски отбранителни планове, финансирани от общия бюджет, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предвижда се сходно присъединяване да се позволява по изключение и единствено когато непознатите страни споделят полезностите на Европейски Съюз. Сред изискванията е тези страни да не заплашват европейската сигурност и отбранителни ползи, както и да имат съглашение с Европейски Съюз за продан на поверителни данни.

Чуждите страни ще би трябвало да внасят заявки за присъединяване, които ще подлежат на единомислещо утвърждение от всички участници в плана. Окончателното мнение, дали обещано външно присъединяване е възможно, ще бъде на Съвета на Европейски Съюз, се отбелязва в известието. Уточнява се, че присъединяване на сдружения от страни, недопуснати на основата на посочените условия, ще бъде преценявано в допълнение.

Засега Европейски Съюз е одобрил 47 взаимни плана в региона на защитата, свързани с образование за работа в електронна среда, тактическа, здравна, химическа, биологична, радиологична и нуклеарна отбрана, за "развитие на качества " по море, въздух и в Космоса. В така наречен структурирано съдействие на Европейски Съюз не вземат участие единствено Малта и Дания.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР