Съветът на ЕС съобщи, че е одобрил окончателно новите правила

...
Съветът на ЕС съобщи, че е одобрил окончателно новите правила
Коментари Харесай

ЕС окончателно одобри общо зарядно

Съветът на Европейски Съюз заяви, че е одобрил дефинитивно новите правила за общото зарядно устройство. Предвижда се през 2024 година портът USB-C да стане наложителен за мобилни телефони, таблети и слушалки, продавани в Европейски Съюз.
Правилата вкарват условие електронните устройства да бъдат зареждани не с разнообразни, а с единно устройство и по този начин да се понижи изхвърлянето на електронни боклуци. Новата мярка визира мобилни телефони, таблети и четци, цифрови фотоапарати и конзоли за видеоигри, слушалки, безжични слушалки и портативни високоговорители, безжични мишки и клавиатури, портативни навигационни системи. Всички преносими компютри също ще бъдат обхванати от тези нови правила 40 месеца след влизането им в действие, се разяснява в известието.
Въвежда се условие на опаковките на електронните устройства да бъде посочвано дали попадат в обсега на новите правила и дали може да се зареждат с единно зарядно. Потребителите получават право да избират дали да купят ново устройство без зарядно. През 2020 година потребителите в Европейски Съюз са купили близо 420 милиона електронни устройства и имат приблизително три устройства за зареждане на тези електронни средства, от които постоянно употребяват две, се показва в известието.>  >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР