Съветът на ЕС съобщи, че е одобрил днес отпускането на

...
Съветът на ЕС съобщи, че е одобрил днес отпускането на
Коментари Харесай

ЕС одобри отпускането на още 500 млн. евро военна помощ за Украйна

Съветът на Европейски Съюз заяви, че е одобрил през днешния ден отпущането на още половин милиард евро военна помощ за Украйна. Средствата ще послужат главно за обезпечаване на защитно смъртоносно оръжие (490 милиона евро), а останалата част ще бъде за защитни средства и гориво, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5515
Европейски Съюз към този момент обезпечи 1,5 милиарда евро военна помощ за Украйна и с днешното решение общата сума доближава два милиарда евро, се отбелязва в известието. Допълва се, че качествата, които ще бъдат обезпечени с европейска поддръжка, са съобразени с потребностите на украинските управляващи. Пояснява се, че помощта е предопределена за отбрана на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна, както и на цивилните, от съветската военна експанзия. Отправен е още веднъж апел Русия неотложно и абсолютно да се изтегли от украинските земи, да приключи огъня и да съблюдава интернационално приетите граници.

Утрешната история се написа през днешния ден на украинското полесражение, декларира висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел, представен в известието. Той прибавя, че Европейски Съюз ще продължи поддръжката си за Украйна до края на войната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР