Съветът на ЕС съобщи, че добавя осем руски служители към

...
Съветът на ЕС съобщи, че добавя осем руски служители към
Коментари Харесай

ЕС удължи санкциите на руски граждани заради действия срещу Украйна

Съветът на Европейски Съюз заяви, че прибавя осем съветски чиновници към листата с ограничаващи ограничения поради дейности против териториалната целокупност и независимостта на Украйна.

Решението е обвързвано с повишението на напрежението в Керченския пролив и Азовско море, и нарушаването на интернационалното право от страна на Русия, която употребява безпричинно военна мощ, се показва в известието.

Новите имена в листата включват ръководителя и заместник-ръководителя на дирекцията за границите на съветската Федерална работа за сигурност за Република Крим и град Севастопол, трима командири на съветски патрулни лодки и кораби, взели участие в дейности за спиране на достъпа на украински кораби до крайбрежието на Азовско море, двама ръководители на съветски контролни пунктове, един съветски пълководец на въоръжените сили в района, предава Българска телеграфна агенция.

Съветът удължава периода на деяние на ограничаващите ограничения с още шест месеца, до 15 септември. Мерките се ползват по отношение на общо 170 жители и 44 организации. Те се състоят в възбрана за пътешестване и запор на имущество. На сдруженията от Европейски Съюз е неразрешено да дават на финансови средства на включените в листата.

В известието се отбелязва, че Европейски Съюз упорства за незабавното освобождение на всички арестувани украински моряци, за връщането на арестуваните плавателни съдове, както и за обезпечаване на свободно прекосяване на всички кораби през Керченския пролив. Допълва се, че Европейски Съюз вкара стопански наказания, ориентирани против обособени области на съветската стопанска система, в действие до 31 юли, както и ограничаващи ограничения в отговор на противозаконното анексиране на Крим и Севастопол, в действие до 23 юни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР