Съветът на ЕС съобщи, че днес ще одобри плановете за

...
Съветът на ЕС съобщи, че днес ще одобри плановете за
Коментари Харесай

Съветът на ЕС одобрява още четири плана за икономическо възстановяване

Съветът на Европейски Съюз заяви, че през днешния ден ще утвърди проектите за икономическо възобновяване на Хърватия, Кипър, Литва и Словения. С това общо до момента утвърдените проекти стават 16 и този брой не се чака да се промени до есента, означават европейски издания, представени от Българска телеграфна агенция.

На 13 юли Съветът на Европейски Съюз даде зелена светлина на проектите на Австрия, Белгия, Дания, Франция, Германия, Гърция, Италия, Латвия, Люксембург, Португалия, Словакия и Испания. Решенията на Съвета на Европейски Съюз се взимат на основата на авансово утвърждение за проектите, издавано от Европейската комисия.

Преди седмица Европейска комисия посочи, че към този момент единствено Нидерландия и България не са внесли дефинитивни проекти за възобновяване на стопанската система. Комисията продължава договарянията с Унгария и Полша, в чиито проекти е поискала да бъдат нанесени промени.

Според Европейска комисия не може да се реши по кое време унгарският проект ще получи зелена светлина. Комисията означи, че първичният краен период за оценка на този проект е изминал, без Будапеща да изиска спомагателна пролонгация. Европейска комисия съобщи, че наесен ще направи първите оферти за ограничение на бюджетните заплащания към страни с нарушавания на върховенството на закона. Вероятно е Будапеща и Варшава да бъдат първите потърпевши, откакто против тях от години се водят процедури по член 7 от контракта за Европейски Съюз за дефекти в региона на законността.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР