Съветът на ЕС реши днес да наложи санкции на президента

...
Съветът на ЕС реши днес да наложи санкции на президента
Коментари Харесай

ЕС налага санкции на руския президент Владимир Путин

Съветът на Европейски Съюз реши през днешния ден да наложи наказания на президента на Русия Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, на съветския външен министър Сергей Лавров, както и на представители на съветския Съвет за сигурност. Това заяви висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1039
Той уточни, че нощес Европейският съвет не е постигнал единогласие по този въпрос. По-рано през днешния ден Борел означи, че към момента се търси нужното единодушие. Санкциите плануват запор на имущество в Европейски Съюз, само че не знам дали те имат нещо в Европейски Съюз, разясни висшият представител.

По неговите думи към този момент няма решение за изключване на Русия от разплащателната система SWIFT, само че сходна стъпка може да се предприеме в идващите дни. Според него това зависи от държанието на Москва и от единодушието в Европейски Съюз.

Борел съобщи, че в утвърждения през днешния ден лист със глобени има 26 съветски жители, които не знае дали са олигарси, само че са свързани с съветския финансов бранш, не са държавни представители и са от тези, които се облагодателстват от войната в Украйна. Той заключи, че новите наказания засягат 70 на 100 от съветската банкова система. Върховният представител добави, че новите решения засягат и представители на Беларус.

Не наказваме елементарните руснаци. Някои от тях се оповестиха срещу безсмислената война и ги поздравяваме за смелостта, съобщи Борел.

Върховният представител посочи, че в случай че властта в Киев се смени, европейската помощ ще бъде преразгледана.

Той добави, че е належащо Европейски Съюз да помогне в допълнение на Грузия и Молдова, както и на страните от Западните Балкани в тази конюнктура. Борел заяви, че изпраща спомагателни 500 чиновници на миротворческата интервенция " Алтея " в Босна и Херцеговина в идващите дни. Върховният представител означи, че днешното съвещание на европейсктие външни министри бе третото за тази седмица.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1039  Кирил Петков: Засилена е защитата на обектите за национална сигурност Кирил Петков: Засилена е защитата на обектите за национална сигурност  Кличко към жителите на Киев: Тази нощ ще е страшна Кличко към жителите на Киев: Тази нощ ще е страшна  НАТО: Ще създадем нужното за отбрана на всеки съдружник и всеки сантиметър от територията на алианса НАТО: Ще създадем нужното за отбрана на всеки съдружник и всеки сантиметър от територията на алианса
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР