Съветът на ЕС прие решение да удължи с още шест

...
Съветът на ЕС прие решение да удължи с още шест
Коментари Харесай

ЕС удължава с още шест месеца санкциите срещу Русия заради Украйна

Съветът на Европейски Съюз одобри решение да удължи с още шест месеца, до 15 март следващата година, глобите, въведени поради нарушаването на териториалната целокупност на Украйна.

Засегнати от решението са 155 души и 44 организации, се показва в известието. Санкциите съставляват ограничавания за пътешестване и запор на имущество. Отбелязва се, че ситуацията в Украйна не допуска към този момент анулация на наложените наказания. Решението влиза в действие от на следващия ден.

Европейски Съюз вкара глобите против Русия през март 2014 година поради противозаконното анексиране на Крим и умишленото дестабилизиране на Украйна. Също до март следващата година остават в действие решенията за запор на имуществото на виновните за заграбване на украински държавни финансови средства. До юни следващата година са в действие възбрана за импорт на артикули от Крим и Севастопол, ограничавания за търговията и вложенията в някои стопански области, възбрана за даване на туристически услуги в Крим или Севастопол, възбрана за експорт на артикули и технологии. До края на януари следващата година са в действие стопански наказания върху комерсиалния продан с Русия поради неспазването на споразуменията от Минск.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР