Съветът на ЕС прие промени във Визовия кодекс, с които

...
Съветът на ЕС прие промени във Визовия кодекс, с които
Коментари Харесай

ЕС допълва правилата за борба с незаконната миграция, вдига цената на визите

Съветът на Европейски Съюз одобри промени във Визовия кодекс, с които ще се усъвършенстват изискванията за законно пътуващите и ще се усилят опциите за противопоставяне на противозаконната миграция.

Новите правила ще дадат опция искащите да посетят Европейски Съюз, да подадат заявление до шест месеца и не по-късно от 15 дни преди пътуването. Попълването и подписването на заявката ще може да се прави и по електронен път. Въвежда се общ метод при издаването на многократни визи за постоянни пасажери с чисто досие, като периодите на тези визи последователно ще се усилват от една до пет години. Цената за виза ще се усили на 80 евро, осведоми Българска телеграфна агенция.

Европейската комисия непрекъснато ще прави оценка съдействието с непознатите страни и когато дадена страна не сътрудничи при противоположното приемане на своите жители, Европейска комисия ще предлага на Съвета на Европейски Съюз да предприеме съответните ограничения, в това число с повишение на цената на визите за жителите на тези страни. Ако дадена страна сътрудничи, Европейска комисия ще може да предложи понижаване на цената за визите, на времето за взимане на решение по заявките за виза или удължение на периода на годност на многократните визи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР