Съветът на ЕС по заетост и социална политика обсъди проекта

...
Съветът на ЕС по заетост и социална политика обсъди проекта
Коментари Харесай

Съветът на ЕС по заетост и социална политика обсъди директивата за по-добри условия на труд при работа през платформа

Съветът на Европейски Съюз по претовареност и обществена политика разиска плана на Директивата за възстановяване на изискванията на труд при работа през платформа.

Основната цел на законодателното предложение е да се подобрят изискванията на труд на хората, извършващи работа през платформа, и да се защитят персоналните им данни. „ Приетият отчет за напредъка по договарянията по текстовете на директивата дава опция диалозите да продължат до реализиране на общ метод сред страните членки за изискванията на новата регулация на тази модерна форма на труд “, заяви заместник-министъра на труда Наталия Ефремова след съвещанието, което се организира на 8 декември в Брюксел, Белгия.

Министрите разискаха и актуалните провокациите в региона на заетостта, уменията и обществената политика. България показа за амбициозните си проекти за осъществяване на  масирани цифрови образования през 2023 година, която беше оповестена от Европейската комисия за  Годината на уменията. Заместник-министър Наталия Ефремова показа и направените законодателни промени, улесняващи преходите към претовареност, ограниченията за икономическо активиране на неактивните хора и за редуциране на пътя за придобиването на подготовка.
 
Съветът на Европейски Съюз по претовареност и обществена политика реализира общ метод по Директивата за  отбраната на служащите от опасности, свързани с експозиция на азбест по време на работа. Министрите поддържаха и Европейската тактика за грижи, поставяща акцент върху достъпността на грижите от най-ранна възраст до дълбока напреднала възраст. Прилагането й ще способства за подобряването на салдото сред професионалния и персоналния живот, по-доброто възнаграждение на полагащите грижи и по-достоен живот за получаващите поддръжка.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР