Съветът на ЕС наложи целенасочени икономически санкции на Беларус в

...
Съветът на ЕС наложи целенасочени икономически санкции на Беларус в
Коментари Харесай

Лукашенко под обсада! ЕС наложи още икономически санкции на Беларус

Съветът на Европейски Съюз наложи целенасочени стопански наказания на Беларус при започване на срещата на европейските водачи.

С новите стопански ограничения се не разрешава директно или непряко продажбата, снабдяването, прехвърлянето или износа в страната на съоръжение, технологии или програмен продукт, предопределен главно за наблюдаване и прихващане на интернет или телефонни диалози, както и на артикули и технологии с двойна приложимост за военни цели.

Ограничава се търговията с петролни артикули, калиев хлорид и артикули, които се употребяват за произвеждане на тютюневи произведения.

Освен това, се лимитира достъпът до финансовите пазари на Европейски Съюз, както и застраховането и презастраховането на държавното управление на Беларус и неговите обществени органи и организации.

Европейската капиталова банка ще прекрати всевъзможни заплащания по съществуващите съглашения, свързани с планове в публичния бранш и контракти за оказване на услуги за техническа помощ.

Страните членки би трябвало да подхващат нужните дейности за ограничение на намесата на Беларус в многостранните банки за развиване, на които тя е член.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР